Achtergrond informatie over mezelf, Sandra Smit

 

Op 11 augustus 1974 ben ik geboren in Alkmaar, als tweede dochter van mijn vader en moeder. Ik groeide op in een hardwerkend gezin, waarin familie, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid centraal stonden. Ik studeerde aan de Hogeschool van Amsterdam afdeling Personeel en Arbeid en werd personeelsfunctionaris. Deze functie heb ik een aantal jaren en binnen diverse bedrijven in Nederland uitgevoerd. Daarnaast heb ik als leidinggevende voor een thuiszorgorganisatie gewerkt. Ziekteverzuimbeleid was binnen deze functies één van mijn hoofdtaken. Hierbij werd ook mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd naar de werking van lichaam en geest.

Vanuit die nieuwsgierigheid naar het menselijk lichaam ben ik begonnen met een opleiding sportmassage. Daarna is het leren en de honger naar kennis over lichaam en geest niet meer gestopt. Een reiki cursus volgde en eind 2009 kwam ik in contact met Spiritueeltherapie. Een 4-jarige Hbo-opleiding tot Spiritueeltherapeut werd de vervolgstap in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Een intensief proces van zelfonderzoek, verwerking van oud zeer en het maken nieuwe keuzes en stappen op mijn levenspad volgde. Ik kwam door deze opleiding meer in mijn kracht en steeds dichter bij mezelf. Vanaf de start van deze opleiding werd het me steeds duidelijker dat het mogen werken als therapeut een beroep is waar mijn hart van opengaat.

Het is een mooie ontdekkingsreis geworden. Ik besloot de opleiding tot Spiritueeltherapeut te gaan volgen, omdat hier theorie en het zelf ondergaan van de therapieen centraal staan. Zo ben ik me er op dieper niveau bewust van geworden wie ik ben en hoe ik zo geworden ben: door de opvoeding en mijn positie als dochter en zus binnen ons gezin, door mijn persoonlijke ervaringen als vriendin, partner, moeder en mijn werk, door ziek en zeer en diverse gebeurtenissen in de familie, door zelf opgelopen trauma's en beschadigingen, door mijn omgeving waar ik ben opgegroeid en waar ik nu woon en door de cultuur en het land waarin ik leef.

Sinds begin 2014 ben ik vrijgevestigd therapeut/masseuse voor particulieren. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deel mag uitmaken van het groei- en herstelproces van zoveel dappere en moedige mensen, die de confrontatie aangaan met zichzelf en zo de regie weer in eigen handen nemen van hun eigen levenspad. Zij leren mij elke keer weer met een frisse blik te kijken en zonder oordeel aanwezig te zijn.

De rol van mijn partner, zoon, familie en vrienden is hierbij van groot belang. Zij zijn, behalve het meest dierbare in mijn leven, ook altijd een spiegel voor mij geweest. Zij leren me continu te vertrouwen, los te laten en onvoorwaardelijk lief te hebben.

 

Curriculum vitae

Opleidingen

 • Dorntherapie voor kinderen, Dorn Instituut I. Eijgelaar
 • Schröpfen/ Baunscheidtieren, Dorn insituut I. Eijgelaar
 • Dorntherapie, Breuss massage, Dorn instituut I. Eijgelaar
 • Rebirthing, (NIVT, Nascholingsinstituut voor therapeuten)
 • Metamorphose massage
 • ASPI, opleiding tot Spiritueeltherapeut ( Academie voor spirituele integratie)
 • Hotstone massage
 • Reiki 1
 • Professional Organizer
 • Sportmassage (ATS opleidingen)
 • HBO Personeel en Arbeid
 • MDS (middelbare detailhandelschool)
 • LDS (lagere detailhandelschool)

 

Naast de diverse opleidingen die ik gevolgd en doorlopen heb, blijf ik mezelf continu ontwikkelen door: het jaarlijks volgen van workshops, trainingen, het bijblijven en lezen van vakliteratuur, intervisie met oud studiegenoten, volgen en zelf ondergaan van therapieën bij collega-therapeuten en natuurlijk door alle gebeurtenissen en ontmoetingen in het dagelijks leven zelf.