Breuss-massage

 

De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorntherapie.

De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetische handmatige rugmassage, die psychische, energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Je kunt er veel tussenwervelkolomproblemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.

De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat ervan uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen, ook op hoge leeftijd, steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze verbeteren en regenereren.

Bij osteoporose of pijn moet de massage heel voorzichtig gedaan worden, de massage mag geen pijn doen. Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorntherapie. De Breuss-massage kan ook na de Dorn-behandeling gegeven worden om de wervelkolom nog meer te strekken.

 

Bron: Dorninstituut I. Eijgelaar